Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung titelförlust

Annons

Alvarez såg lite tagen ut av stundens allvar under matchen, och blev utmanövrerad i nästan alla ronder innan han fick nya krafter i den tionde, där han satte sin motståndare i problem.

Trots att det såg ut som om Michailenko var den klara vinnaren, tyckte domarna att det var mer jämnt och delade ut poängen (Michailenkos först): 96-94 (Daniel van de Wiele, Belgien), 96-94 (José Vilas Müller, Spanien) och 95-94 (Sergio Silvi, Italien).

Ett rejält bakslag för Alvarez, förstås, som med sin sjätteplats på rankingen inför matchen vid seger mycket väl kunde fått en match om EM-titeln framöver.

En bra forcering under slutronden var inte nog för att rädda segern för Borlängeboxaren, som inte fick till den offensiva boxning man hoppats på den här gången.

Istället boxades Giovanni ovanligt defensivt och försiktigt.

Och med stor respekt för motståndaren.

De båda känner varandra väl sedan tidigare då man sparrat tillsammans och inledningen av matchen fick därför en väldigt taktisk prägel.

En prägel som för Alvarez del tilltog ju längre matchen led.

Det var alltså först i sista ronden svensken fick till en offensiv av det slag man vant sig vid från tidigare matcher.

Då hade han också Michailenko i gungning ett tag med sina hårda slag, segervapnet i de 15 matcher han gått obesegrad igenom tidigare.

Men det räckte alltså inte och den första förlusten under proffskarriären var ett faktum.

- Jag är väldigt besviken på min svaga insats i den här matchen. Men jag lovar, jag ska komma igen.

- Förhoppningsvis i ett returmöte mot Michailenko, som jag tänker utmana honom på när jag väl fått smälta det som skedde i kväll, sade svensken till Team Palles hemsida efter matchen.

En match han hoppats skulle bli inkörsporten till de riktigt stora, men som blev något helt annat i stället.

Mer läsning

Annons