Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung start i Allettan för Borlänge Hockey

/
  • Moralånet Dan Pettersson gjorde sin andra match i BHF-tröjan. Mot Hudiksvall i onsdags spelade Dan i fjärdekedjan, men mot Visby/Roma var han uppflyttad till förstafemman.

Borlänge Hockey har fått en tung start i Allettan.
Onsdagens premiärförlust mot Hudiksvall sved. I går, borta mot Visby/Roma, kom nästa bakslag när BHF föll med 5–3.

Annons

Borlänge började bra och efter en mycket jämn första period kunde gästerna gå till pausvila med 1–0 i ryggen.

– Sett till att vi spelade borta och mot ett erkänt svårtspelat lag, så skapade vi mycket målchanser. Och det gjorde vi under hela matchen, kommenterade BHF:s tränare, Ulf Skoglund och utvecklade:

– Första perioden var helt jämn och vi var bra på det då.

– I andra perioden böljade spelet fram och tillbaka hela tiden. Säkert kul för publiken, men det var en hockey jag inte vill se oss spela. I stället måste vi prestera ett mer strukturerat spel.

BHF höll i taktpinnen under de tio första minuterna av sista perioden. Laget presterade en offensiv hockey och lyckades också med att kvittera V/R:s 2–1 ledning fram till 2–2. Ett viktigt mål signerat, Robert Olsson, efter 6.45 minuter.

– Vi borde ha nöjt oss där och landat matchen, i ställer för att rusa på, kritiserade Skoglund.

Möjligen var det spelarnas övermod, som sedan fick till följd att hemmalaget på mindre än två minuter tilläts göra tre mål. I slutminuten fastställde Moralånet, Dan Pettersson, slutresultatet 5–3.

– Vi avslutade matchen alldeles för dåligt. Vårt övermod gör att vi torskar. Just nu är det tungt och framöver blir det viktigt att vi hittar tillbaks till vad vi verkligen kan prestera, då vi är som bäst, summerade BHF:s tränare, Ulf Skoglund.

Backen Alexander Wadlund stod över matchen på grund av skada. Alexander ersattes av forwarden Magnus Hedlund.

Tidigare poängkungen Niklas Sjölund gjorde sin andra match efter lång skadefrånvaro. Och Niklas svarade återigen för en godkänd insats.

Pigg framåt var även målskyttarna Marcus Andersson och Robert Olsson.

BHF blir kvar på Gotland fram till söndagens bortamatch mot Åker/Strängnäs. Ett lag, precis som BHF, inlett spel i Allettan Mellan med två raka förluster.

Mer läsning

Annons