Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung start för Våmhus

Annons

2-0 skrevs segersiffrorna för gästerna, som kunde visa upp ett bra spel.

Till skillnad från hemmalaget.

- Vi kom inte alls upp i den kapacitet som vi hade förväntat oss, konstaterade besvikne Våmhustränaren Per-Arne "Pirro" Backsell.

Dalafyran hade sin premiär förra helgen. Dock gällde detta inte Våmhus, då motståndarna Gagnef inte kunde visa upp en spelbar plan.

Därför fick Våmhuskillarna vänta en vecka på sin första match och kanske var det det som ställde till det?

- Ja, kanhända var det premiärnerver, jag vet inte riktigt. Det blev i alla fall inte som vi hade förväntat oss, menade Backsell.

Kvarnsvedens premiär genomfördes som planerat. Det blev 2-0 mot Djurmo, som i helgen följdes upp med en favorit i repris. Och var det besvikelse i hemmalägret, var det desto gladare miner hos gästerna.

- Vi spelade stabilt och 2-0 var i underkant. Vi hade bud på många fler mål, men vi får ändå vara nöjda. Stundtals spelade vi mycket bra, tyckte Kvarnsvedentränaren Roger Lundin.

Gästerna visade upp ett piggt spel och hade ett mycket säkert passningsspel. Våmhusspelarna hade det betydligt tyngre.

- Vi hade dålig rörelse och inget som helst passningstempo. Ibland såg det till och med riktigt löjligt ut, sa en kritisk Backsell.

Han tillade dock snabbt:

- Vi förlorade mot ett bättre lag och det är bara att konstatera att Kvarnsveden är riktigt bra, tyckte "Pirro" Backsell.

IFK Våmhus förväntas också harva i bottenskiktet, medan Kvarnsveden är favorittippat.

- Det ser ju bra ut med två segrar och vi hoppas ligga med i toppen. Men det där vet man aldrig i förväg, det kan komma skador som ställer till det, men nog ska vi försöka vara med där uppe, sa Roger Lundin.

För Våmhus gäller det snabbt att skaka av sig premiärmatchen för redan i morgon, tisdag, väntar den uppskjutna bortamatchen mot Gagnef.

Våmhus bästa spelare mot Kvarnsveden var unge målvakten Erik Olsson. Han räddade hemmalaget från ett större nederlag. I övrigt plus till Mikael Tysk samt Tobias Nyström.

- Men annars kan alla bättre, menade "Pirro" Backsell.

VÅMHUS-KVARNSVEDEN

0-2 (0-2)

Målen: 0-1 (15) Richard Levander, 0-2 (25) Fredrik Bengtsson.

Varningar, Våmhus: Peter Helgosson och Niklas Egnersson. Kvarnsveden: Magnus Taavo och Fredrik Bengtsson.

Domare: Thomas Stenquist, Ludvika.

Publik: 248.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons