Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung Kais Mora-seger

/
  • Det blev lite upprörda känslor efter slutsignalen i matchen mellan Kais Mora och Järfälla. Men det lugnade ner sig så småningom.
  • Matchens bäste spelare Eric Westlund konstaterar att bollen ligger i målet, ett mål som betydde 1–1. Eric gjorde ytterligare ett mål.

Kais Moras innebandyherrar tog en viktig seger i kampen om nytt kontrakt i Allsvenskan.
Tabelltvåan Järfälla fick återvända hem med en 3–4-förlust.
– I dag var det svettigt, menade hemmatränaren Anders Karlsson.

Annons

I programbladet stod att läsa. "Efter en blytung förlust senast mot IBK Handen så är det dags för Kais Mora att ställa fram skorna i Unihoc Arena".

Visst var skorna framme till att börja med, men inte fötterna som skulle vara i dem. För Järfälla tog ledningen redan efter fyra sekunders spel.

Men efter den väckarklockan var skorna fyllda med krigarfötter och publiken fick vara med om en tät, tuff och i bland lite ful match, men framför allt spännande.

Kais Mora kvitterade knappt sex minuter in på första halvlek, målskytt var matchens lirare, Eric Westlund.

Andra perioden slutade mållös, det såg två tajta försvar till. Bäst möjlighet till mål hade gästerna då man tilldömdes en straff. En straff som målvakten Jimmy Heimer räddade.

I slutperioden började det hända saker målmässigt, och två utvisningar blev Järfällas fall.

Järfälla tog ledningen, Kais Mora kvitterade i numerärt överläge. Järfälla tog ledningen på nytt. Kais Mora kvitterade igen.

När klockan visade 17.34 kom avgörandet. Kais Mora fick ett nytt powerplay och Filip Mbanza hittade rätt. Första gången Kais Mora var i ledning blev också segermålet.

– I dag var det svettigt. Järfälla har ett grymt tajt försvar, och det har vi också. Men vi får inte till det offensivt, blir för stillastående och bekväma. Men visade hög lagmoral, säger tränaren Anders Karlsson och tillägger:

– Det här var viktiga poäng, men än det inte klart, vi måste vara ödmjuka framöver, avslutar Anders.

Bäst i hemmalaget var tvåmålsskytten Eric Westlund, Bobby Edberg samt målvakten Jimmy Heimer.

Mer läsning

Annons