Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung helg för Johan och de andra svenska backhopparna i Tjeckien

Annons

HARRACHOV, TJECKIEN

uHan var mycket osäker innan helgens tävlingar startade. Johan Eriksson hade ju på grund av sin sjukdom inte kunnat göra ett hopp på flera veckor.

Och Erikssons osäkerhet var befogad.

Johan hamnade långt ner i resultatlistan i både lördagens och söndagens kvaltävlingar och var långt ifrån att ta sig till huvudtävlingen.

- Tyvärr blev det bara tre hopp under hela helgen, sa Johan som i går kväll mellanlandade i Garmisch för en vecka full av hopp. Hoppas han...

- Ja, det är meningen att vi ska åka vidare till Oberstdorf för att träna så mycket som möjligt innan nästa veckas världscup i Engelberg i Schweiz. Det jag behöver mest av allt nu är hopp för att få tillbaka känslan. Det kan ingen annan träning ersätta, sa Johan som var nummer 54 av kvalhopparna i lördags och nummer 55 i går.

De 35 bästa kvalade in.

Inte heller Isak Grimholm nådde huvudtävlingen någon av dagarna så det lilla svenska landslaget behöver träningsdagarna mer än väl.

I det lag som hoppar Continental Cup har Besnik Gashi berordrats till träning i Kuusamo efter mindre lyckade insatser och andre brodern Grimholm, Jakob, hoppar i nästa CoC-tävling.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons