Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust för Leksand

Annons

Det var Leksands franske forward som gjorde Leksands första mål.

Siklenka stod för en lysande framspelning och Bellemare kom fri från blålinjen, fintade målvakten, gick runt och satte pucken.

-Det var en riktigt fin passning, plötsligt var jag alldeles ensam med målvakten, säger Bellemare.

Hann du tänka hur du skulle göra?

-Nej, jag tänkte mera: "missa inte pucken nu", säger Bellemare och ler.

Leksand var något hetare och tog också ledningen innan perioden var slut. Men som så många gånger förut kom en svacka i början av andra perioden. Innan fem minuter var spelade hade Västerås åter vänt på steken.

-Det kanske ser ut som vi inte är med, men motståndarna kom ut väldigt aggressivt på oss i andra perioden. Sedan tycker jag ändå att vi kom tillbaka starkt i matchen, säger Bellemare.

Det var i ett power play som kvitteringen till 3-3 kom. Magnus Hedlund och Niko Mikkola missade öppet mål innan Mike Siklenka med en myra från blålinjen lyckades överlista Johan Thalberg i VIK-kassen.

Den tredje perioden präglades av mycket kamp. Hemmalaget gjorde 4-3 halvvägs in i perioden sedan Leksand svarat för en grov markeringsmiss, men...

-...vi skapade många chanser i tredje. Jag tycker vi ägde den perioden, men vi hade otur, säger Pierre-Edouard Bellemare.

-Vi förtjänar inte att förlora en sådan här match. Hela laget kämpade mycket bra.

Det sista håller även assisterande tränaren Christer Olsson med om:

-Vi gör ingen dålig match. Jag tycker vi visar bra attityd genom hela matchen. Det vi förlorar på är att vårat power play är alldeles för dåligt och att vi är för slarviga runt egen kasse.

Och så var det Siklenka, som med mindre än en och en halv minut kvar att spela, brutalt och huvudlöst, drar på sig matchstraff.

-Jag såg inte situationen, men givetvis går det inte att dra på sig ett matchstraff där. Vi hade chansen att plocka ut målvakten och försöka kvittera, men när någon gör så där... Det är inte bra alltså, avslutar Christer Olsson.

Mer läsning

Annons