Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung dalaförlust i slutspelet

Annons

Under måndagen inleddes SM-slutspelet för distriktslag i Örebro. Dalarna - som för första gången på tio år tagit sig dit - inledde mot Östergötland i tryckande värme.

- På förhand hade vi en bra chans, men det visade sig att Östergötland var betydligt bättre än oss. Att de vann var rättvist, säger ledaren Michael de Wit.

Men Dalarna var inte utspelat. Torbjörn Hansson och Alexander Åsberg, båda från Brage, slet konstruktivt på mittfältet och såväl Falu FK:s Ludvig Lundh som Brages Andreas Söderlund skapade farligheter framåt.

- Lagen i turneringen, där en vinnare utses som får spela final under Elitpojklägret i Halmstad i juli, är duktiga. I morgon (i dag) möter vi Stockholm och på torsdag Östergötland. Det kommer att bli tufft, säger de Wit.

Då kan Dalarna tvingas undvara talangfulle Andreas Lindvall, som i söndags debuterade i division 1 norra med Falu FK när han i slutskedet av bortamötet med Assyriska ersatte Björn Sjöberg på innermittfältet. I första halvlek i går tvingades han utgå efter en närkamp.

- Vi vet inte hur allvarlig skadan är, men jag befarar att det rör sig om uttänjt ledband, säger Michael de Wit.

Slutspel, distriktslagsturnering:

DALARNA-ÖSTERGÖTLAND

0-3 (0-1)

Mer läsning

Annons