Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunabro fick, till sist, 0-0 mot Avesta

Annons

Tunabro, som tvingades flytta premiärmatchen i dalafyran mot Avesta AIK till Tuna Hästberg, lyckades, trots att man var rejält illa ute under inte minst slutdelen av matchen, klara 0-0.

Ett resultat som tränare Kenny Hermansson inte alls var missnöjd med, ska sägas.

- Vi får vara nöjda med att vi fick en pinne med, den saken är klar.

- Avesta har ett intressant lag på gång, ett lag med både "spring i benen" och teknik, tycker Kenny, som tackar nye målvakten Rickard Johansson för att man trots allt kunde hålla tätt.

- Rickard var bra, mycket bra.

- Och den räddning han gjorde på en språngnick från bara ett par meters håll i slutskedet var inte av denna världen. Bland det ruggigaste jag sett, säger Tunabrotränaren imponerat.

Avesta var det bättre laget under större delen av matchen.

- Men vi kom in i det hela under en halvtimme i andra halvlek, då vi skapade 3-4 bra lägen, bland annat var Jonas Friberg helt "ren" vid ett tillfälle, minns Hermansson.

På vars näthinna dock fortfarande sitter den dunderpress man var satt under i slutskedet.

- Avesta hade tre jättelägen under de sista tio minuterna, varav nicken vid Rickards jätteräddning var den vassaste, den glömmer man inte i första taget.

Notabelt är att Tunabro fick sent återbud från två av nyckelspelarna, Tommy Johansson och Roger Forsman, vilket förstås var ett avbräck för Borlängelaget.

Nu var mittbackarna Andreas Nylin och Peter Storm de som fick dra tyngsta lasset tillsammans med nämnde Rickard Johansson.

I unga Avesta AIK var mittbackarna Ola Mattiasson och Fredrik Hedh de tongivande.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons