Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen var bruten

Annons

De närmaste veckorna väntar riktigt intressanta och för OS-start avgörande tävlingar för den handskadade Falutjejen.

- Jag föll i förra veckan och tog emot mig med tummen. Men att den var bruten visste jag inte om förrän i tisdags, säger hon.

Efter operationen i går, när den brutna tummen reparerades med en skruv, fick Jenny gå hem med ett stort bandage om ena handen.

- Men jag sa direkt att det inte fungerar, så i dag ska jag få ett litet med en plastskena. Med det tror jag att jag kan tävla utan problem om ett par dagar

Men en skadad tumme måste väl innebära problem i starten?

- Ja, men jag får försöka hitta en teknik som fungerar tillfälligt. Och i Plovdiv gick det ju bra att starta, trots att tummen var bruten. Då visste jag ju inte ens om det.

Men i en gren där det handlar om hundradelar av en sekund måste det väl ändå påverka?

- Jag hoppas att det inte ska vara så. Jag räknar i alla fall med att kunna springa för fullt utan att störas. Det är ju bara att gilla läget...

Vilka tävlingar har du närmast på programmet?

- På söndag springer jag Super Grand Prix-galan i Gateshead mot riktigt bra motstånd. Därefter blir det Växjö. I dagarna har det dessutom blivit klart att jag får starta i Roms Golden Leauge-tävling nästa fredag. Sedan blir det Atletissima i Lausanne också, innan sista OS-uttagningen.

Hur ser du på OS-chanserna?

- Det är klart att man alltid tävlar för att lyckas så bra som möjligt och jag försöker naturligtvis springa så fort jag kan. Men skulle jag inte lyckas kvala in till OS, som självklart är ett mål, så kommer det nya stora tävlingar.

Hur går det för din syster Susanna på vägen tillbaka?

- Hon var hos landslagsläkaren på undersökning förra veckan. Enligt honom tar det ytterligare tre till sex veckor. Sanna har inte börjat springa över höga häckar ännu.

Vägen till Aten förefaller alltså orealistiskt lång för Susanna.

Hur lång är den för en handskadad Jenny?

HANS DAHL

Mer läsning

Annons