Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen upp för Torbjörn

Annons

- Håller jag med om. Den här går det ju inte att förlora med. Jag har kört Grantoppen två gånger och båda har slutat med seger, skröt Torbjörn Jansson.

Dock i skämtsam ton.

Ludvikahästen gjorde ett bra lopp. Attackordern från köplatsen kom 1 200 meter från mål. Grantoppen kom ner utvändigt ledande Finnbo Harald först när 400 meter återstod av loppet. Trots det tunga loppet hade Grantoppen inga problem att plocka ner Finnbo Harald mitt på upploppet.

Segertiden 29,7 på en tungsprungen bankropp var helt ok. Förstapriset uppgick till fina 18 000 kronor och därmed har Grantoppen dragit in 33 000 kronor på tre årsstarter. Starkt.

Innan tävlingarna hyllades hemmatränaren Anna-Lena Ljunggren. Anledning: Erövrandet av titeln "Årets komet", som hon erhöll vid fjolårets omröstning bland Hästsportjournalisterna, efter sin B.C.-triumf med Fortune Ado. Anna-Lena tackade för senast och bjöd på en flott seger med sjuårige Gallowglass i V5-1. Valacken efter Rosalind´s Guy gjorde ett starkt lopp när första årssegern bärgades. Och det är bara att hoppas att han fortsätter på denna inslagna segerväg.

Summeringen av årspremiären gav även beskedet - allt blir som vanligt även den här säsongen.

Som vanligt Leif Witasp alltså.

Dubbelsegern i går genom egna träningarna Piraya Sund och Las Vegas Trizz var de två första i en lång rad segerdefileringar säsongen 2002.

Segerantalet ska vi inte spekulera i men knappast någon kan mäkta med att förhindra Leif att plocka hem det 16:e banchampionatet.

Jo förresten, Leif själv. Den dagen han gör dotter Kajsa till förstekusk i stallet lär han även få abdikera som banchampion.

Men det blir en annan travhistoria.

Mer läsning

Annons