Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa tag väntas när sprintvärldscupen avslutas på Ullevi

Annons

Det blir täta, tuffa lopp och ganska mycket folk på läktarna. Så låter tipsen inför skidsprintens världscupfinal på Ullevi. Och det passar Anna Dahlberg, som jagar en silverplats i cupen.

I VM-sprinten för en månad sedan var det andra åkare som lyckades och hamnade i rampljuset. Emelie Öhrstig skidade hem VM:s enda svenska guldpeng. Lina Andersson och Thobias Fredriksson tog också medalj.

Åsarnas 28-åring Anna Dahlberg blev "bara" fyra. Men i sprintens världscup är hon bästa svensk inför onsdagens avslutning på Ullevis konstsnö. Dahlberg ligger trea, med finska Virpi Kuitunen inom räckhåll 20 poäng före. Mästare i sprintcupen blir två norska åkare, Marit Björgen och Tor Arne Hetland. Det är redan klart. Men det kan ändå bli en tävling att minnas.

- Det här är inget som vi upplevt förut, att vara inne på en stadion. Jag tror att det kan bli väldigt bra tryck om publiken verkligen är med och hejar, säger Anna Dahlberg.

10 500 biljetter hade sålts i går. De lokala arrangörerna spekulerar om en publiksiffra någonstans omkring det dubbla. Vädret antas spela stor roll. Det är risk för att vintern i Göteborgsområdet ger sig just på onsdagen och lämnar plats för västkustregn. (TT)

TT

Mer läsning

Annons