Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa spurtdueller i Grönklittsjakten

Annons

Den individuella tävlingen på lördagen följdes upp på söndagen med jaktstart.

Och i många klasser utkämpades tuffa dueller. I några fall var det i stort sett omöjligt att skilja åkarna åt.

Grönklittsjakten är en fin propagandatävling för skidsporten. Under de 14 gånger har man aldrig behövt ställa in tävlingen. Grönklitt är snösäkert.

Detta faktum har gjort att arrangörerna av tävlingen kommer att till nästa säsong söka värdskapet för finalen av Rossignol Cup för juniorer.

- Det är många som vill att vi söker. Grönklitt är snösäkert den här tiden på året, och när vi dessutom firar 15-årsjubileum nästa år skulle det passa bra, säger tävlingsledaren Bror Nilsson och tillägger:

- Till våra tävlingar kan man anmäla sig ett år i förväg, för man vet att de blir av.

På plats i Grönklitt var ordföranden i Svenska Skidförbundets längdkommitté, Saila Quicklund, som bara hade lovord att strö över arrangörerna. Förutom på en punkt. Att de inte hade någon klass för de allra yngsta, 0-8 år utan tidtagning.

- Men de har lovat att sådan klass blir det till nästa år.

Tävling med tidtagning gäller från nio år och uppåt. Men från förbundshåll propagerar man att arrangörer av skidtävlingar också ska en 0-8 år-klass.

- Vi har jobbat hårt för det, framför allt i norra Sverige. Men nu riktar vi också in oss på de södra skiddistrikten, säger Saila som hoppas att Orsa SK går in med en ansökan om få arrangera Rossignol Cup.

- Ja, det låter bra om de gör det. Det är bra klass på arrangörerna här i Grönklitt. Sedan är det inte bara spåren som är bra. De har också trevliga arrangemang runt omkring tävlingarna, vilket är viktigt, menar Saila Quicklund.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons