Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa Sätertjejer

/
  • Tuffa tjejer. I Säter sysslar man med Triathlon. I alla fall om man heter Lovisa Hjalmarsson och Malin Jelk. Två tuffa tjejer som redan nu också uppmärksammas i större sammanhang.  Foto: Janne Eriksson

Annons

Först om tio år räknar de med att vara som bäst. Men redan nu är de bra nog att få vara med och representera Sverige i U-EM i Triathlon.

För Lovisa Hjalmarsson 16 år, blir det debut i internationella sammanhang, medan den äldre Malin Jelk 18 år, tidigare har tävlat i de Nordiska Mästerskapen.

- Motståndet kommer att vara mycket hårdare än i Sverige, berättar Malin.

- Vi kan inte riktigt mäta oss med exempelvis tyskorna, utan vi är mest med för att se och lära och ha kul förstås.

Lovisa ska vara med i stafettlaget tillsammans med Annie Thoren från Mottala och Jasmine Johansson från Västerås. Hon har tränat triathlon i fem år och föredrar lite kortare distanser.

- Stafetten passar mig bra med 400 m simning, 8 km cykling och 2 km löpning, förklarar Lovisa.

I Europacupen är distansen lite längre .

- Jag ska köra 750 m simning, 20 km cykel och 5 km löpning, berättar Malin.

- Det är bra med längre sträckor för min del, för då får jag längre tid på mig att komma ifatt det jag tappat på simningen, som är min svaga sida än så länge.

Till vardags läser Malin på ett fyraårigt Triathlongymnasium i Motala.

Samma skola kan bli aktuell för Lovisa, men hon ska först läsa det första gymnasieåret på hemmaplan. Trots den ringa åldern är träningsdosen hög för båda - två grenar per dag sex dagar i veckan.

- Det tar lång tid att träna upp sig till en riktigt bra triathlet, de bästa är runt 30 år, säger Malin, och Lovisa nickar instämmande.

Fakta:

Mer läsning

Annons