Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa kamper i Mellstaspåret

Annons

Det var full fart i skidspåren i Borlänge under veckoslutet. Fredagskvällen sprint-tävlingar i Mellsta följdes på lördagen av Tunaloppet i klassisk stil i Skräddar-backen varpå Borlänge Ski Weekend sedan avslutades med Kvarnsvedsloppet i Mellsta i fri stil under söndagen.

Det senare loppet är en jaktstart, där resultatet från Tunaloppet låg till grund för startordning och tidsmarginal.

Tuffa kamper bjöds i flera klasser och publiken var med på noterna förstås hela tiden. Inte minst under den avslutande jaktstarten.

Att det hela gällde som ungdoms-DM för Dalarna satte förstås lite extra glans över evenemangen. Fina framgångar noterade inte minst Domnarvets GoIF, som var i topp i sju klasser efter jaktstarten.

Två segrar var tog Kvarnsvedens GoIF och Malungs IF medan de övriga fördelades med en var för Stora Tuna IK, Vansbro AIK, Rembo IK, Norbergs SK, Dala Järna IK, Falu IK och Norge, den senare genom gästande Martin Andersen, som toppade den äldsta killklassen.

Noterbart: Ibland faller inte äpplet långt från trädet. Bland segrarna kunde bland annat upptäckas ätteläggar till de gamla världsmästarna Gunde Svan och Thomas Eriksson.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons