Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa damer slog topplag

Annons

Bland annat hade Årsta sex straffar, mål på fem, mot IFK:s tre. IFK drog också på sig ett par utvisningar men det hjälpte inte gästerna.

IFK:arna kämpade och slet i försvaret och tvingade Årsta till avslut utifrån. Det var få inspel som lyckades. När så Petra Eriksson i hemmamålet storspelade var grunden lagd till segern.

Men det var jämnt hela tiden, även om IFK var i ledning från 1-0, förutom vid ställningen 12-12.

- Vi spelade taktiskt säkert och vi var ute efter revansch. I bortamatchen blev vi helt överkörda och då sprang de sönder oss, konstaterade Håkan von Krusenstierna, en glädjestrålande IFK-tränare.

Linda Edh och Anna-Karin Åkesson organiserade försvarsspelet och Anna-Karin såg också till att göra mål. Sju stycken noterade hon och konstigt nog dröjde det till över halva den andra halvleken innan hon blev punktmarkerad.

- Men det gjorde inte så mycket. Då fick jag vila och eftersom jag tycker det är roligt att spela försvarsspel var det bara bra, förklarade hon.

Och så långt hade hon gjort sina mål sju mål.

- I det läget var det roligt att se hur Angélica Persson tog ansvar mot slutet. Hon var jättebra, tillade Anna-Karin.

Det är bara att hålla med. Angélica hade en del otur i skyttet under matchen, men fortsatte att gå på skott och det lönade sig. Vid ställningen 20-18 fick IFK en utvisning med en och en halv minut kvar av matchen. Angélica slet sig dock igenom och gjorde 21-18 och sedan avslutade hon med att sätta en straff fram till slutresultatet.

Plus också till Marica Åhgren som gjorde sex mål från linjen och ett på straff.

Men hela laget ska ha en eloge för inställningen och arbetsinsatsen.

I och med segern gav IFK Ludvika en hjälpande hand till Dala-kollegan Ludvika som nu har en bra chans att ta steget upp i division 1.

HEDEMORA-ÅRSTA

22-18 (10-9)

IFK-målen: Anna-Karin Åkesson 7, Marica Åhgren 7, Angélica Persson 4, Johanna Andersson 3, Moa Hedström 1.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons