Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff vecka för Nielsen

Annons

.

Nielsen har haft en tung inledning på det nya hockeyåret. Ryggskadan han ådrog sig inför hemmamatchen mot Djurgården i slutet av december är fortfarande inte helt läkt och i lördags, i matchen mot Frölunda, fick han nästa smäll.

- En knätackling som gjorde att jag fick en lårkaka, men nu har jag fått vila några dagar och det känns mycket bättre.

I går landade Jens i Köpenhamn och i dag åker han vidare till Odense där Danmark ska möta Ukraina, Polen och Norge i en fyrnationsturnering.

En turnering som är viktig för både Jens och det danska landslaget som senare i vår för första gången ska delta i ett A-VM.

- Det ser vi förstås fram emot mycket och alla danska spelare från elitserien, förutom Kim Staal, är med i Odense. Det känns faktiskt riktigt skönt att få åka bort några dagar.

Januari har annars varit en tung månad för Jens. Spelet har hackat, det idoga poängplockandet har avstannat och han har halkat långt efter i poängligan.

En stor del av förklaringen stavas ryggproblem.

- Det är fortfarande struligt med ryggen, smärtan strålar fortfarande inte ut i benet, men det känns i ryggen när du ska åka i väg och så.

Jens har dock bitit ihop och spelat, med vetskapen om att matcherna för ett slutspelsjagande Leksand är mycket viktiga.

I dagsläget, med sju omgångar kvar att spela, ligger Leksand två poäng efter Södertälje på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

- Matcherna är viktiga och det är tråkigt att vila. Du vill ju vara med och spela, förklarar Jens.

Frågan är om hans dåliga rygg orkar med sju matcher på tio dagar.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons