Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff uppgift för Malungs curlare

Annons

- Vi har ingen press på oss och det är enbart inspirerande att få sådant motstånd. Det blir säkert svårt, men omöjligt är det inte och vi har spelat bra för att ta oss till SM, konstaterar kvartetten Peter Danielsson, Stefan Frykstedt, Johan Ivarsson och Bosse Jernberg.

Det är nu inte Malungs elitserielag, Team Byggs, som får vara med i SM i år. Elitserielaget lyckades inte kvala in till SM via distrikts- och regionmästerskap den här gången.

I stället är det klubbens andralag, med skippern Peter Danielsson, som får försvara klubbens färger bland de 16 lag som gör upp om SM.

- Vi har faktiskt varit i SM en gång tidigare. För ett par år sedan slutade vi på tionde plats av 16 lag. Vår målsättning i år är att i första hand vinna tre matcher och bli ett av åtta lag som gör upp i slutspelet, säger Peter.

Laget har i vinter spelat i division I där man slutade på åttonde plats, efter en hel del otur med sjukdomar i seriesammandragningarna.

Peter Danielsson är lagets mest rutinerade spelare. Han har förut spelat i Malungs elitserielag.

Ytterligare ett dalalag är med i SM-spelet. Det är Borlänge med kvartetten Lennart Jakobsson, Mats Jakobsson, Per Hurtig och Conny Åhman.

SM börjar med kvalomgångar torsdag-fredag och fortsätter med slutspel lördag-söndag för de åtta bästa lagen från kvalet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons