Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff tävling för Tony

Annons

Tony Rickardsson kommer att få en tuff lördag i polska Bydgoszcz, när andra GP-deltävlingen i speedway avgörs. Han har inte bara visat toppform, han har också statistiken med sig.

- Visst åker jag till Polen för att vinna, men Bydgoszcz är ingen favoritbana, även om det brukar gå bra i GP-tävlingarna där, säger Tony.

Sedan 1995, när GP-serien i speedway inleddes, har 43 tävlingar körts och bara tio förare har lyckats vinna en deltävling. Tre av dessa har slutat, en är inte med i årets serie. Det bör betyda att rutinen betyder mycket.

- Jag vet inte om det är så egentligen. När jag och de andra började vinna var vi inte så gamla. Det är väl så att alla skärper sig lite extra när det drar ihop sig till GP och då vinner oftast de bästa förarna, kommenterar Tony.

Banan i Bydgoszcz är en av de få GP-banor som även används för seriespeedway. Rickardsson gillar den inte.

- En dräparbana, som vi själva säger. Den är väldigt rund och det är full gas hela vägen.

Bland motståndarna på lördag finns sex polacker. I spetsen för dessa Tomasz Gollob, som kör på sin hemmabana.

Vändning

i 5-dagars

ORIENTERING/FALUN.

u O-ringens 5-dagars i Skövde 21-26 juli blir en riktig elittävling. I stort sett hela världseliten, hittills med undantag av norrmännen, kommer att finnas på plats - med vår egen världsmästare Jimmy Birklin i spetsen.

Intressant är också att den negativa deltagartrenden de senaste åren har vänt. Redan nu är 1 700 fler orienterare anmälda i år än i fjol. Med direktanmälan och efteranmälda inräknade kan Femdagars i år komma att nå 15 000 deltagare.

Att Jimmy Birklin skulle anmäla sig till superelitklassen i Femdagars var en överraskning. Men hans opererade knän läker fortare än väntat.

- Jimmys värden när det gäller syreupptagningsförmåga är redan i dag på den nivå som övriga världseliten ligger på, säger förbundskaptenen Göran Andersson i ett pressuttalande. Uthålligheten i löpmuskulaturen är fortfarande en bit efter de allra bästa, säger Andersson.

Anmälda till Femdagars är bland annat hela svenska landslaget samt Finlands tre världsmästare, Ikonen, Salmi och Lakanen. På damsidan finns bland annat de schweiziska superstjärnorna Luder och König-Salmi på plats.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons