Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff match väntar IBF

Annons

- Vi spelade 6-6 borta mot dem i en trång hall som inte höll måtten. Det gynnade helt klart Hammarby som har många stora spelare. Nu kommer ytorna att bli en helt annan, och det ska vi utnyttja så att de inte hänger med, säger IBF-coachen Klas Persson.

- Viktigt är att vi får riktigt bra fart på bollen, att vi verkligen använder oss av banans längd och bredd. Dessutom är mina tjejer taggade och vill visa att man inte tar poäng av oss hur som helst, fortsätter Klas.

Camilla Granelid, som fotskadades i söndags, har varit ett frågetecken under hela veckan. Men hon kommer att spela matchen mot Hammarby.

- Hannele Jansson har också haft problem med en fot under veckan, men hon är också spelklar. Ingela Söderlind kommer att vakta målet, berättar Klas.

Noterbart från IBF-lägret är också att Pernilla Forsell bytt hårband under matcherna. Det insvettade rosa har bytts ut mot ett mer modernt. Till lagkompisarnas häpenhet.

Påtryckningar pågår också för att få målvakts-Ingela att byta ut sitt gamla matchställ, det lila-gula, mot ett nytt fräscht. Om påtryckningarna ger resultat, lär komma att synas i de närmaste matcherna.

I helgen fortsätter KAIS sitt serie- spel med två matcher uppe i Umeå.

Matcher mot IKSU och Dalen står på programmet och KAIS-tränaren Mikael Durhan hoppas på nya friska poäng.

- Det vore kul om vi kunde knipa nån poäng mot IKSU, som ligger strax före oss i tabellen, säger Durhan.

- Och Dalen ska vi bara vinna över om vi tänkt hålla oss kvar. De ligger ju ändå näst sist och vi slog dem stort hemma.

KAIS damer får klara sig utan den duktige forwarden Maria Boänges, som tvingas stanna hemma och jobba.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons