Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff match väntar för Mattsson

Annons

- Ja, jag hoppas på det i alla fall, säger han. Det kommer att bli tufft, men det vet vi ju om. Det ska i alla fall bli jäkligt skoj att få möta Mora.

Nykomlingarna Nybro har visat sig vara en frisk fläkt i allsvenskan och smålänningarna parkerar för närvarande på en sjätte plats med 22 poäng.

- Vi har spelat bra och jag tycker att vi har gjort oss förtjänt av att ligga så högt upp. Vi har verkligen spelat till oss poängen, menar Mikael.

Men i de två senaste matcherna har spelet, liksom Mikaels hälsa, gått på "kryckor".

- Ja, vi har två "knackiga" hemmamatcher bakom oss. I onsdags förlorade vi mot Tranås med 5-4 och före det fick vi stryk av Örebro med 6-1.

I både dessa matcher kunde Mattsson bara medverka sporadiskt.

- Jag har haft problem med magmunnen, vilket gjort att jag spytt efter varje träning och match. I dag (läs torsdag) känns det dock bättre, men vi får väl se hur det blir efter kvällens träning.

- På söndag hoppas jag i alla fall på att vara fullt återställd.

Förutom ovan nämnda problem är den 23-årige Morakillen, som för knappt ett år sedan flyttade till mörkaste Småland, så här långt nöjd med säsongen.

- Ja, det måste jag vara. Jag har kanske spelat tio hela matcher och på dessa har jag gjort sju poäng.

Efter premiären, borta mot Mora, tippade Mattsson att hans nya lag mycket väl kunde komma bland de fem-sex bästa i allsvenskan. Så här långt har han fått rätt.

Att det finns mycket kapacitet hos nykomlingarna har de också visat mot topplagen.

- Vi har slagit Bofors hemma och sedan har vi vunnit två gånger på bortaplan mot Oskarshamn.

När Nybro i den allsvenska premiären mötte Mora i Smidjegrav fick Mikael en ganska omild behandling av sina förra lagkamrater. Men det är inget som han tänker på inför returen.

- Det tillhör spelets regler och jag är inte ledsen för det. Det är bara kul att de kommer ihåg mig, säger Nybroforwarden med ett skratt.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons