Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trotjänaren sista pusselbiten

/
  • På gång. Stefan Henriksson, till vänster, är fystränaren som slipar Mora IK:s form inför elitseriestarten måndagen den 24 september, då MIK möter Södertälje borta. I går fortsatte försäsongsträningen efter sommarsemestern under överinseende av assisterande tränaren Pär Djoos och huvudtränaren Magnus Arvedson.  Foto: Carl-Johan Bergman

Annons

Pär Djoos valde efter förra säsongen att fortsätta som assisterande tränare, samtidigt knöts Magnus Arvedson till slutspelsklubben som ny huvudtränare efter Harri Rindell.

Nu - med drygt två månader kvar till elitseriepremiären borta mot Södertälje måndagen den 24 september - är också den tredje och sista pusselbiten i den nya ledarkonstellationen lagd.

Trotjänaren Tomas Melin, som de senaste tre åren har varit anställd av klubben som ungdomsansvarig sedan han avslutade spelarkarriären 2002, tar nu klivet upp och in i elitseriens hetluft på allvar.

- Att få jobba tillsammans med Magnus och Pär ska bli väldigt roligt. Vad jag kan bidra med, förutom min rutin från 18 A-lagssäsonger i Mora IK, är att jag nog är en bra "pushare", kan få ihop en god lagkänsla, säger Thomas Melin.

- Tanken är att jag ska jobba med målvaktsträningen, som jag tidigare gjort men inte lika intensivt som kommande säsong, men också ha en del andra uppgifter, som lagledare, till exempel.

Lösningen med Arvedson, Djoos och Melin kommer inom kort att presenteras av Mora IK.

- Vi ska snart sätta oss ned och helt klargöra hur jag ska jobba framöver. Exempelvis vill jag inte helt släppa ungdomsbiten. Den brinner jag för. Att ha en bra ungdomsverksamhet, så att en ny generation Tomas Skogs och Jonathan Granström kommer fram, är väldigt viktigt för klubben, säger Tomas Melin.

Mora IK, som om 14 dagar går på is, fortsatte i går försäsongsträningen efter fyra veckors semester.

Under ledning av fystränaren Stefan Henriksson genomförde senaste nyförvärvet, slovakiske landslagsbacken Tomas Harant, 27, och övriga spelare en och en halv timmes träning på Prästholmen.

- Där körde killarna styrkeövningar och löpträning, berättar Henriksson.

På eftermiddagen spelades sedan en innebandymatch.

- Nu är vi inne i fasen då det gäller att toppa kvalitén, att finslipa fysiken inför seriestarten. Om jag jämför tidigare års testvärden med årets, ligger vi väldigt bra till hittills. Snabbheten och spänsten finns, säger fystränaren Henriksson.

Mer läsning

Annons