Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trönöfaks bäddade för segerglädje

Annons

- Trönöfaks är den mest fantastiska häst jag någonsin har tränat. Han har allt, bubblade det ur Kjell O Jonsson.

Det är lätt att förstå superlativerna. Trönöfaks bollade med alla de norska essen, trots ett tungt lopp utvändigt om ledande Alsaker Svarten loppet igenom. En tuff position som inte bekymrade Kjell O.

- Trönöfaks är rejält vintertränad och trots att Kajsa valde "dödspositionen" trodde jag på seger, berättade Kjell O.

- Det är en pojkdröm som gått i uppfyllelse när jag nu har fått fram en häst av den här kalibern, fortsatte Kjell O. med gråten i halsen.

Sonen till Järvsöfaks imponerade kolossalt när han i blott sin femte start rekordsänkte med 3,9 sekunder. Helt klart är det här den största kallblodstalangen som kommit fram i distriktet under senare år.

- Trönöfaks har ett härligt fighterhjärta. Han gav sig aldrig och det var bara att köra på, berömde Kajsa Frick lyckligt och forsatte:

- Trönöfaks är det värsta kallblod som jag har kört.

Den härliga hemmasegern såg ut att vara i fara mitt på upploppet, när starkt spurtande Hallsta Lotus utmanade. Hallsta Lotus rullade dock över i galopp och diskades som måltvåa.

- Hallsta Lotus kom snabbt, men så såg jag att han rullade över i galopp och jag behövde aldrig rycka tussarna ur min häst, berättade Kajsa om den dramatiska avslutningen.

Nej, Jan-Olov Persson bakom Hallsta Lotus var ute i ogjort väder. Det här var Trönöfaks kväll. Och Kajsa Fricks. Och Kjell O Jonssons.

Segern var värd 100 000 kronor, och därmed mer än fördubblade Trönöfaks sin totala vinstsumma. Lägg till det flotta hederspriser, segertäcke och lagerkrans.

Allt utdelat i en skön segeryra, till publikens stora förtjusning.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons