Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trögt skytte fällde IBF

Annons

Falun kom inte riktigt i gång, medan Hammarby var ruggigt effektivt. Det dröjde till den andra perioden, i samband med ett powerplay och i samband med att Sara Kristoffersson gjorde oplanerad comeback, innan laget tände till.

Då hade dessvärre halva matchen gått och Hammarby hade tagit ledningen med 3-1. Men från den sekvensen och framåt var det Falun för hela slanten - nästan.

I det numerära överläget slog Jenny Magnusson en perfekt passning över hela Hammarbys planhalva, till en fri Emma Lundmark invid stolpen, som vispade in reduceringen.

- Det är världsklass på den passningen, tyckte Dalbjer efteråt.

Falun fortsatte att pressa om möjligt ännu hårdare i tredje perioden, trots att man spelade på två femmor, medan bortalaget hade betydligt fler spelare att rulla runt på. Skottstatistiken i den perioden slutade 13-3 till Falun.

Två minuter in i sista perioden kom så kvitteringen och då luk-tade det hemmaseger lång väg.

Närmast var Malin Bäckrud som fick ett smörpass, men lyckades missa öppet mål.

- Vi hade stolpe ut, sade Dalbjer och för en gångs skull stämde verkligen den gamla sportklyschan.

- Det här var sjukt frustrerande, tillade han.

Anledningen: Falun gjorde inte mål. Istället var det gästerna som totalt ologiskt gjorde 4-3 med lite mer än två minuter kvar att spela. Falun fortsatte sedan att pressa för ännu en kvittering, men lyckades aldrig.

Precis som Dalbjer sade, brann det i ögonen på hans spelare efter matchen, av frustration och revanschlystnad. De genomförde sin taktiskt kanske bästa match, med ett försvarssystem som fungerar bättre och bättre.

Camilla Granelid, hjärnan bakom systemet, gjorde än en gång en näst intill prickfri match.

- Vi måste minimera misstagen bara. Men jag tvivlar inte på det här laget för en sekund. Om vi går för fullt med tre kedjor, finns det inte ett lag som stoppar oss.

Hur mycket Kimmy Dalbjer än hatar att förlora, är han övertygad om att den senaste förlustraden enbart stärker hans spelare och samarbetet dem emellan.

- Vi har lärt oss mer de tre senaste veckorna än under hela säsongen. De som inte får sådana här motgångar går inte hela vägen.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons