Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trögt med anmälningar till Vasaloppet

Annons

- Det är lite segt över lag. Vad det beror på är svårt att säga. Men klimatdebatten kan vara en orsak. Sedan har det inte varit någon riktigt bra vinter, säger Eva Back på vasaloppskansliet och får medhåll av vasaloppsgeneralen Rolf Hammar.

- Avsaknaden av en riktig vinter i södra Sverige påverkar naturligtvis. Sedan kanske kunderna inte är lika köptrogna längre. Nu kommer söndagens Vasalopp att bli fullt. Men många drar sig kanske för att anmäla sig tidigt. De avvaktar för att se hur de ser ut i oktober och november, menar Rolf Hammar.

Nu är det minussiffror i alla lopp under vasaloppsveckan, bortsett Skejtvasan som visar ett plus på åtta åkare jämfört med samma tid förra året.

Kortvasans popularitet håller i sig skapligt med ett minus på 154. Men då får man i baktanke att Kortvasan var förra årets stora vinnare sett till anmälningar.

Till Tjejvasan saknas 648 damer för att nå upp till fjolårets nivå. Totalt har 2 010 anmält sig till Tjejvasan.

Öppet Spår har 1 929 anmälda, ett minus på 606. Halvvasan har minus 34.

Totalt har hittills 20 944 anmält sig till vasaloppsveckan. I fjol vid samma tid var siffran 24 081, vilket innebär 3 137 färre anmälda än vid samma tid förra året.

- Till de kortare loppen tror jag att folk anmäler sig lite senare. Där finns det inget tak så man kan vänta, säger Eva Back.

Mer läsning

Annons