Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Troeng segrare på fjället i Idre

Annons

Ulf Troeng tog dagarna på Idre fjäll som nyttig träning och en bra genomkörare där junior-VM är årets mål. Den tredje etappen handlade om tuff orientering med massor av detaljer att hålla reda på.

- Det gällde att hela tiden noggrant följa med på kartan och inte minst vad beträffar höjdkurvorna, säger Ulf Troeng.

Något som han uppenbart lyckades bra med.

I elitklasserna H21E respektive D21E ledde Peter Öberg och Anette Granstedt, men båda tvingades lämna återbud på grund av skador strax före start.

Det öppnade för Tine Junegard, Tullinge SK, som nu fick göra ett lopp på egen hand och som kunde hålla undan och vinna årets Idre 3-dagars.

I herrklassen stod det mellan Fredrik Norman, Tullinge och Hällens Per Öberg.

- Det här gick inget vidare. Jag hade svårt att springa och fick gå stundtals. Därtill gjorde jag flera grova bommar, summerar Per Öberg sin insats.

Hur det gick? Jo, Per vann!

- Jag och Fredrik var tillsammans ett bra tag, och vi bommade också en del. Sedan kunde jag springa ifrån honom, men med tanke på alla missar jag gjort misstänkte jag att någon annan smitit förbi, summerar Per sin insats.

- Tyvärr har jag lite svårt med alla stenar, hade det inte varit för dem hade det här varit en perfekt terräng för min del, summerar Per Öberg, segrare i årets Idre 3-dagars.

Segrade gjorde också bland andra Stora Tunas Tove Alexandersson före klubbkompisen Caisa Grape i D12 klassen.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons