Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Trist att de bästa herrarna inte kom till start"

Annons

- Och en hög av räkningar som ska attesteras, säger generalsekreteraren Rolf Hammar.

Årets vasaloppsvecka blev speciell eftersom världscupen brakade in i arrangemanget med allt vad det innebar.

- Det gick skapligt. Det mesta gick bra, men det fanns en del som vi kunnat göra bättre. Men vi fick bra betyg av våra tekniska delegater, säger Rolf.

Arrangemangsmässigt bra, men eliten uteblev i Vasaloppet.

Ett långlopp inpressat mellan OS och världs-cuptävlingarna i Falun och Borlänge var inte det ultimata.

- Vi visste om att det kunde bli fågel eller fisk när programmet presenterades. Nu kom det inte många åkare från den så kallade röda gruppen, de 30 bästa i världscupen. Köper man en lott hoppas man naturligtvis på vinst, säger Rolf Hammar.

Damernas världscuptävling mellan Oxberg och Mora innehöll i alla fall många bra åkare.

- Och rätt åkare vann. Marit Björgens revansch efter ett dåligt OS var medialt bra, menar Rolf, som tycker att det var trist att de bästa herrarna inte kom till start.

- Synd att de inte kom och visade upp sig, och ta chansen att exponera sig och sina klubbar. Nu fanns inte en enda åkare i landslagsdräkt på plats. Jag förstår inte hur förbundet resonerar, att de inte tar tillvara på den PR som ett deltagande hade gett. Vasaloppet hade ju 2400000 tv-tittare. Förbundet borde ha tagit den chansen, säger Hammar.

Visst var det problem när programmet såg ut som det gjorde. Men Rolf Hammar menar att förbundet borde ha planerat i god tid.

- De kunde ha tagit ut ett antal åkare, gett dem betalt för att kunna förbereda sig för Vasaloppet och köra i landslagsdräkten. Det hade känts mer rätt om landslagsåkare varit på plats, säger Rolf Hammar.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons