Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trion som har en (läro)plan ihop

Annons

I onsdags var det skolstart i Falun.

På Lugnetgymnasiets innebandyprogram har två lärare blivit tre.

Lena Birath, som flyttat till Stockholm för att träna Balrog, har ersatts av Maria Lennartsson, 60 procent - och nya IBF-coachen Tobias Engblom, 40 procent.

- Maria har hand om de teoretiska bitarna. Hon vikarierade för Lena en dag i veckan redan förra läsåret och har bara en termin kvar innan hon är färdigutbildad lärare vid högskolan, berättar Granelid.

Engblom, som bor i Örbyhus, jobbar sedan tidigare med innebandy på Högbergsskolan i Tierp.

Nu kommer han ha fyra innebandypass tisdag-torsdag i Falun.

Dessutom är Camilla, Maria och Tobias klassföreståndare för varsin av de tre klasser, en i varje årskurs, som finns på innebandyprogrammet.

- Jag är heltidsanställd innebandytränare. Det är kul att hålla på med något som man tycker är roligt, men det gäller att kunna koppla av däremellan, annars kommer jag nog vara trött på innebandy framåt jul, säger Engblom.

Risken finns kanske att de tröttnar på varandra också.

- Det kommer vi säkert göra under året. Men vi har samma syn på hur innebandy ska spelas och Camilla är en så positiv människa, väldigt lätt att ha att göra med, säger Tobias.

- Vi kommer få tid till att träffas mycket och lära känna varandra. Det är viktigt att vi fungerar ihop som ett lag också, för att spelarna ska kunna göra det. Det finns det förutsättningar till, säger tränare Granelid.

- Och jag tror inte vi kommer att tröttna på varandra. Han är ju borta måndag och fredag. Då blir det lugnt och skönt på kontoret...

Engblom har hittat en positiv aspekt på det hela han också:

- På jobbet är det Camilla, som samordnare, som är chef över mig. Sedan på kvällen är det jag som tar ut laget. Så då är det jag som är chef...

Under veckan har Tobias Engblom, Camilla Granelid och Maria Lennartsson inte hunnit med mer än att ta emot eleverna och sätta sig in i jobbet.

Men Granelid erkänner:

- Det blir nog rätt mycket taktiksnack i lärarrummet i vinter...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons