Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio med kontroll

Annons

Efter sex år som tränare och coach för Malungs OK:s herrar lämnade Roger Larsson i höstas en av Sveriges främsta elitklubbar.

För Kåre.

- Jag har funnits i Kåre sedan 1960-talet och hela tiden bott här. Jag kände mig färdig i Malung efter de här åren och det har aldrig varit så bra förutsättningar på tjejsidan i Kåre som det finns nu, säger han.

Och tänker på den satsning klubben drog igång i höstas.

- Våra duktiga ungdomar har vuxit upp och blivit juniorer. När de var så duktiga nationellt i fjol bestämde vi oss för att dra igång en satsning och kontrakterade Roger Larsson för att hjälpa tjejerna, berättar ordförande Kenneth Wåhlmark.

Tjejerna som omfattas av damjuniorsatsningen, kallad Hjärngänget, är Sofia Adolfsson, Johanna Ramqvist, Lina Sundqvist och Eva Tiselius.

Men de ska bli fler.

- För de här tjejerna är nuet förstås det viktiga, men från klubbens sida är det här en framtidssatsning. Det finns en bredd bakom, ett tiotal 14-16-åringar som är riktigt bra och som ska slussas in i satsningen så att den växer, berättar Larsson.

Tanken är att bredden ska ge toppresultat.

Något den redan gjort i år i form av Sofia Adolfssons framfart i juniorcupen, där hon slutat topp fem i alla tre deltävlingar och ligger tvåa totalt.

- Jag har inte tränat så mycket mer än tidigare, men klarat mig från skador och sjukdomar plus att allt har fungerat runtomkring, förklarar Sofia, som är den enda från satsningen som kommer utifrån, då hon bytte Västerbergslagens OL mot Kåre till i år.

Med juniorerna Eva, Lina och Sofia på tre av fem sträckor kom Kåre också på en meriterande 91:a plats vid helgens Tiomila.

- Det är stafetterna som blir det roliga och där vi har höga mål under året. Vårt stora mål är stafetten i SM-veckan, där det ska bli roligt att ställa upp med ett riktigt bra lag, säger Eva Tiselius.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons