Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triatleter genrepade i cuptävling

Annons

Dalacupen i triathlon avgjordes i Säter på tisdagskvällen. För många var det ett bra genrep inför helgen.

Tävlingen innehöll tre distanser.

Den kortaste för barnen under 11 år. Där tävlade Malin Nyberg och Linnea Zidén båda från Kvarnsveden.

Den mellersta distansen var 200 meter simning, 5 kilometer simning och 1,5 kilometer löpning.

Och den längsta banan var dubbelt så lång.

Tävlingen var kort och intensiv.

Simningen skedde i Ljustern, cyklingen gick mot Dalkarlsnäs och vändpunkten för löpningen var vid campingen.

Många ungdomar deltog i tävlingen och flera av dem var från Säters IF Triathlon och nu fick de en chans att prova de nya våtdräkterna på tävling.

I klassen flickor 13-14 år kom Stina Jelk före Lovisa Hjalmarsson och i pojkar 13-14 vann Robert Nyberg, alla från Säter.

I juniorklassen vann Erik Strand från Falun som till helgen ska på junior-EM i Lausanne i Schweiz. Tvåa var Erik Zidén, Kvarnsveden. Första dam i juniorklassen var Linda Thorsberg.

Herrklassen vanns av Clas Björling, Dalaregementet, före Säters Daniel Johansson. Båda avstår helgens VM och kommer att tävla i Sätersprinten på fredag.

Clas Björling har en tuff tränings- och tävlingsperiod bakom sig och för några veckor sedan genomförde han Ironman i Brasilien där han kom trea på tiden 8timmar och 31minuter. Med tanke på det, och att Ironmandistansen passar honom bättre, väljer han att avstå VM.

Daniel Johansson har sitt stora mål i slutet av juli. Han vill köra SM i Kalmar, Ironmandistans, under tio timmar. Han har varit skadad och måste sikta in sig på en långdistanstävling i sommar.

I damklassen var det Ann Johansson som var starkast.

På cyklingen var Ann Johansson, Matilda Buske, Ingrid Larsson och Per Dicander tillsammans, men fältet spreds ut under löpningen och Ann drog ifrån och vann.

Mer läsning

Annons