Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triathlonfesten har börjat

Annons

De flesta tävlande på seniorsidan tog det hela som ett genrep inför helgens tävlingar.

Jonas Djurback vann herrklassen överlägset på tiden 33.05, men var inte nöjd.

- Jag kände mig tung i kroppen och om det känns så här på lördag kommer jag nog inte ha någon chans att vara med och slåss i toppen, sade han efter målgång.

Möjligtvis bidrog vinden mycket till att det kändes tungt för Falutriathleten, och för alla andra för den delen. Det blåste nämligen kraftigt nere vid Ljustern, vilket påverkade både cyklingen och simningen.

- Framför allt simningen måste jag förbättra till på lördag, konstaterade Jonas, som inte hade någon direkt förklaring till varför kroppen kändes tung.

- Nej, jag känner mig frisk i varje fall. Men jag kan vara aningen övertränad och behöver nog vila mig i form de här två dagarna innan tävlingen, sade han.

På damsidan ställde endast en senior upp och det var Monika Sjans, Kvarnsveden, som gick i mål på tiden 36.26.

Sammanlagt tog sig 30 triathleter runt banan, som såg olika ut för de olika klasserna. Seniorbanan bestod av 400 meters simning, 10 kilometers cykling och 3 kilometers löpning. Det var med andra ord bara en uppvärmningsdistans till vad som väntar i helgen.

Den yngsta klassen, micro, bestod till stor del av nybörjartriathleter. De simmade en sträcka på upp till 50 meter, cyklade 800 meter och sprang 400 meter.

En av deltagarna var sexåriga Malin Nyberg, som gjorde en bra insats i sin andra triathlontävling någonsin. Malin, som tävlar för Kvarnsveden, tycker att cykling är den roligaste grenen, helt enkelt för att hon är bra på det, berättade hon.

De flesta tävlande i Dalacupen representerar Falu SS, Säter, Hedemora eller Kvarnsveden. Flest segrare för kvällen hade hemmaklubben Säter. H 12 vanns av Johan Vilén och i motsvarande åldersklass på damsidan vann Stina Jelk.

I åldersklassen över, D 13-14, segrade Malin Jelk. På herrsidan gick dock segern inte till Säter, utan till Kvarnsvedens Karl Sidén.

I klassen H 18-20 deltog endast en tävlande, vilket innebar att Erik Strand, Falu SS automatiskt tillskrevs segern. Så var fallet även för Linda Torsberg, Hedemora, i D 15-17.

D 18-20 vanns av Ingrid Larsson, Falu SS.

Ytterligare fem deltävlingar av Dalacupen återstår och kommer att avgöras under sommaren.

JENNY DANIELSSON

Mer läsning

Annons