Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trendbrott i ungdomscup

Annons

I äldsta klasserna vann Hedemora F17- och Mora P16-klassen.

- En skön revansch, eftersom vi förlorat i seriespelet av P16 Elit mot Kvarnsveden, kommenterade Moraledaren Sven Olsson efter säkra finalsegern 3-0 över normalt duktiga Kvarnsveden.

En annan lycklig ledare var IFK Rättviks Lars-Åke Berglund.

- Det här var tjejernas första stora cupvinst. Det var ingen stor segermarginal men ändå fruktansvärt kul, eftersom vi i fjol blev utspelade av Forssa i sjumannaspel.

Inlottade målvakten Sara From blev stor matchhjälte genom att rädda en straff under ordinarie spel och sedan rädda ytterligare tre gånger vid straffavgörandet.

Enda Borlängelag, av tre möjliga, att triumfera blev Forssas P14-lag. Det kan de tacka målfarlige Andreas Färjevall för som svarade för alla tre Forssamålen i den jämna finalbataljen mot Slätta.

Falu BS F15, med två landslagskandidater på plan och merparten distriktsspelare, behövde inte förta sig för att vinna över Forssa.

Det här var dessutom lagets fjärde cupseger av fyra möjliga. Vad månde bliva?

Arrangörsklubben Säters IF fick en populär finalvinnare i P13, när hemmasönerna besegrade Gagnef med 2-0.

I sjumannafinalerna var Skogsbo/Avesta IF starkast i P12, där de besegrade Leksand med 4-2. Och i F13 ångade Smedjebackens stora spelartrupp på bäst och besegrade Kvarnsveden med 2-0.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons