Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje segern för Brasar

Annons

I uttagningsloppet till amatör-SM fick P-O låna stoet Birdie Hammering av hemmatränaren Anna-Lena Ljunggren.

Hästen har visat stigande form på slutet och i säkre Brasars händer var det dags för segerdefilering. Efter ett perfekt lopp i andra par utvändigt sattes attacken in på sista bortre långsidan och segern blev till slut säker.

Ekipaget blir nu Rättviks representanter i amatör-SM på Solvalla om en månad.

Mycket gick som sagt i ishockeyns tecken denna dag. Hur det är med Solvallakusken Stefan Olssons hockeytalanger ska vi låta vara osagt, men köra häst det kan han.

I Leksand Stars lopp vann han med amatörtränade Colour August efter en perfekt smygresa i rygg på ledaren.

- Det är ett sådant här lopp han ska ha. Då kan han speeda väldigt fort till slut. Det känns som om toppformen är nära och idag vann han med gott om krafter kvar i mål. Nu siktar vi på V75-starter under hösten, berättade segerkusken efter loppet. Här gjorde kapable Foreign Currency comeback efter lång vila. Han fick visserligen ett lopp utvändigt om ledaren, men kastade in handduken lite väl enkelt redan halvvarvet före mål.

Bollnästränaren Thomas Lönn brukar ha fin höstform i stallet och det verkar inte vara något undantag i år. Tre hästar till start hade han och resultatet blev en dubbelseger.

Först ut var kapable, men sköre Avanlanche D.T., som svarade för en topprestation när

han i tufft tempo vann efter ett lopp i "dödens". Han rekordsänkte med en dryg sekund och på det sätt han uppträdde i dag ska han passas i tuffare gäng framöver. Dubbeln fullbordades av Agobra Gypsy som

äntligen travade fel-

fritt och då avgorde till enkel seger i ett galoppfyllt lopp.

I kampen om kuskchampionatet körde ledande Sören Eriksson blankt.

Jagande Leif Witasp hade flera bra chanser, men fick nöja sig med en seger genom Taranga Laday. Ställningen nu: 20-16 till Erikssons fördel.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons