Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka förlusten

Annons

Ändå började det så bra. En knapp kvart in i matchen resulterade ett hopslag mellan Linda Csagola och en av hemmabackarna i en lurig bollbana som lurade hemmamålvakten. Ledningsmålet var välförtjänt och Ornäs såg ut att trumma mot tre säkra poäng.

I mitten av halvleken hade Julia Bhy ett ypperligt tillfälle att utöka ledningen då hon kom helt fri med målvakten. En dålig träff med smalbenet grusade den chansen.

Vasaslund/Essinge var inte alls med i matchen, Ornässpelarna var klart aggresivare och mer viljestarka än sina motståndare.

Men lika bra som de var i första halvlek, lika dåliga var de efter paus.

- Vi tar inte det jobb som krävs, vi blir passiva och låter Vasalund/Essinge ta över utan de ens är bra, säger Arnberg.

De stillastående Ornässpelarna fick snabbt se sig kvitterade efter en straff i halvlekens inledning.

- Vi försöker jobba oss in i matchen igen, men det blir aldrig bra, vi tar inte det jobb som krävs, förklarar Arnberg.

Istället för återta kommandot fick Vasalund/Essinge fortsätta föra matchen och även ta över ledningen på vad Arnberg kallar "ett riktigt skitmål".

- Det är offside med fyra fem meter. Domaren hävdar att hon kommer från andra hållet, men hon står ju inne i straffområdet, det är solklar offside.

Efter målet försökte Ornäs flytta upp spelet, men förutom någon halvfarlig fast situation kom laget aldrig nära en kvittering.

-Det var inte alls bra, det måste till andra takter, säger Arnberg.

Förlusten var Ornäs tredje raka, efter nederlag mot Sunds-vall och AIK i de två senaste omgångarna. Nästa omgång vänder serien, vilket innebär att Ornäs får chans till revanch, på hemmaplan, mot Vasalund/ Essinge. Den matchen spelas nästa lördag och är den sista innan sommaruppehållet.

- Jag hoppas verkligen att vi kan ta oss samman och ta revanch för den här förlusten. Vi är ju klart bättre i första halvlek, hade vi bara spelat så hela matchen är jag säker på att vi skulle ha vunnit, säger Arnberg.

VASALUND/ESSINGE IF- ORNÄS BK 2-1 (0-1)

Målen: 0-1 Linda Csagola (13), 1-1 (48) Karin Sandbrink, 1-2 (68) Erika Zaar

Varning, Ornäs BK: Tina Heurlin

Domare: Linda Johannesson, Jönköping

Laget

Ornäs BK på Skytteholms IP: Angelica Bengtsson - Marie Sundman, Malin Ericson, Karin Lissel, Marie Salander - Emma Enström (53), Tina Heurlin, Marie Arnberg-Persson, Julia Bhy - Jenny Norqvist (62), Linda Csagola

Ersättare: Anna Nykvist (53), Rebecca Martis (62)

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons