Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje gången gillt?

Annons

Super Light gör sin tredje raka start i PDA. Första försöket slutade med ett sjättepris och i fjol blev det en fin fjädeplats, dessutom med krafter kvar i mål.

I genrepet, Prix de Belgique, förra helgen slutade Super Light femma. Även i den starten hade hästen krafter kvar över mål. Ett perfekt genrep, enligt Westholm, då Super Light inte behövde förbruka alla krafter. Maximala prestationen ska ju helst komma i helgens PDA.

Hur ser veckans schema ut fram till sönag?

- Super Light kör ett tuff- are jobb på tisdag (läs i dag). Sedan blir det lättare motion dagarna fram till fredag, då han får gå några intervalljobb.

- Sedan är det bara att hoppas att vi prickat in toppformen till på söndag, svarar Westholm.

Ni tillhör favoritekipagen, vilka anser du är tuffast emot?

- Kesaco Phedo (segraren i Prix de Bourgogne, red anm.) som tränar lysande enligt rapporterna.

- Lady d´Auvracy, som vann World Cup Trot i Ryssland i somras är en annan favorit. Och Jag de Bellouet går aldrig att underskatta.

Vad gör Super Light så bra?

- Han har alltid rätt inställning. En viktig faktor är även att jag har fullt förtroende från ägargruppen att matcha Super Light.

Du har tidigare deklarerat att en pallplats är det stora målet. Kommentar?

- Jag skulle vara mer än nöjd med en pallplats. Vi är dock inte chanslösa på segern, men samtidigt vill jag poängtera att det finns de som är större favoriter på förhand.

Söndag eftermiddag vet vi, om det blev tredje gången gillt för Super Light?

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons