Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre viktiga poäng för Mora

Annons

Matchen stod länge och vägde, men när Magnus Sandberg kunde slå in 3-1 i numerärt överläge, då var den sjätte raka segern ett faktum.

Moratränaren Mats Grötting var förstås nöjd med tre poäng, men tyckte nog, liksom de flesta som letat sig till Smidjegrav denna kväll, att spelet inte nådde några lysande höjder.

- Under hela uppehållet har vi haft sju-åtta spelare borta på grund av sjukdom. Vi har inte kunnat träna med fullt manskap och det syntes idag med stressat spel och dålig disciplin i egen zon, sa Grötting

Mora började matchen bra. Redan efter drygt två minuter visade Håkan Bogg styrka, när han trots en hård uppvaktning från en Gislavedsförsvarare kunde slå in ledningsmålet efter ett fint förarbete av Martin Jansson.

Men efter halva inledningsperioden försvann allt spel från Moras sida och Gislaved kunde kvittera till 1-1.

- Jag tycker att Gislaved tog tag i spelet på ett bra sätt, berömde Moratränaren gästerna.

Och Gislaveds tränare, Mikael Johansson, var inte sen att hålla med.

- Vi spelade stabilt och jag tycker att vi var lika bra som Mora. Det var tillfälligheter och individuella misstag från vår sida som avgjorde till deras fördel, menade Johansson.

Redan efter 1.23 in på mitten-akten tog hemmalaget på nytt ledningen genom Richard Hallgren. Då trodde nog de flesta av de 582 åskådarna i Smidjegrav att det skulle lossna för MIK-spelarna. Men fyra raka utvisningar för Mora gav Gislaved gyllene tillfällen till kvittering.

Trots flera numerära underlägen kunde dock Bengt Höglund hålla tätt mellan stolparna.

- Vi hade ett ruskigt bra försvarsspel, förklarade Grötting varför inte Gislaved kunde göra något mål.

När sedan gästerna drog på sig sin första utvisning i den andra perioden, tog Mora och Magnus Sandberg vara på det numerära överläget.

- Jag missade ett bra läge strax innan målet, men nästa satte jag, sa Sandberg om sitt avgörande 3-1-mål.

Annars var inte heller Magnus särskilt nöjd med spelet mot Gislaved.

- Det är alltid svårt efter ett uppehåll och jag tyckte det kändes lite segt. Men ändå tycker jag vi gör en hyfsad match och speciellt i box play spelade vi bra med tanke på alla utvisningar vi hade.

- På söndag är det seriefinal mot Tranås och det ska bli kul, sa matchhjälten Sandberg.

I Mora var det svårt att plocka ut någon före de andra. Ett extra plus dock till Ismo Kuoppala som aldrig gör en dålig match. Även Martin Jansson såg pigg ut. Plus också till Emil Skoglund.

Gislaveds bäste var målvakten Kristoffer Martin.

Matchfakta

MORA-GISLAVED

4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (2.15) Håkan Bogg (Martin Jansson), 1-1 (13.13) Torbjörn Gustafsson (Martin Helgesson).

Andra perioden: 2-1 (1.23) Richard Hallgren (Magnus Sandberg).

Tredje perioden: 3-1 (9.13) Magnus Sandberg (Marcus Eriksson) spel fem mot fyra, 4-1 (18.58) Daniel Back (Martin Jansson) mål i tom kasse.

Skott: 26-21 (6-9, 9-6, 11-6).

Utvisningar, Mora: Anders Broberg 2+2, Daniel Back 2, Jonas Lennartsson 2, Bengt Höglund 2, Johan Westäng 2, Gustav Gräsberg 2. Gislaved: Janne Salpa 2+10, Lars Mårtensson 2, Antti Boman 2, Dejan Matejic 2, Heikki Kettunen 2.

Domare: Martin Karlsson, Uppsala.

Publik: 582.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons