Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre värdefulla poäng till Mora

Annons

Den notoriske målskytten Sandström var borta en del av försäsongen på grund av en knäskada. Men lagom till seriepremiären kom han i gång igen.

Likt många andra så kallade måltjuvar försvinner han i vissa perioder under matcherna, så också i går. Men dyker chansen upp finns han på plats.

- Det gör inget att han försvinner i bland, bara han sätter chanserna, och det gör han, säger tränaren Morgan Kullberg.

Matchen som sådan bjöd inte på någon större underhållning. Sandviken ägnade sig mest åt långbollar, och Mora fick aldrig i gång något riktigt spel.

- Jag är nöjd med tre poäng, men inte med spelet, menade tränare Kullberg.

Mora saknade mittbacken Anders Backhans som åkt på en försenad bröllopsresa. Han gifte sig förra sommaren. Nu klarade sig Olov Mattes och Tomas Lindkvist bra ändå som mittlås mot de betydligt mer storvuxna sandvikenspelarna.

- Vi visste att de var farliga på fasta situationer med sina långa spelare. Men Olov och Tomas spelade bra som innerbackar. Men någon rolig match att titta på var det inte. Sandviken hade ju inget eget spel, bara långbollar, menade Morgan Kullberg.

Spelarkritik? Ja, Jesper Hävermark jobbar och sliter på mittfältet och vinner många bollar. Men i passningsspelet hade han ingen bra dag. Det var inte många bollar från Jesper som hittade rätt adress.

Nye målvakten Andreas Eriksson, som ska fylla luckan efter Mattias Höglund börjar bli riktigt varm i kläderna. I vissa situationer uppträder han lite "valpigt", men han gjorde många fina räddningar och höll nollan. Klart godkänt.

Annars en gedigen laginsats som inte nådde upp till några högre höjder.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons