Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tar över i BHK

Annons

- Hans-Martin tar ansvaret för handbollsbiten, Janne blir vad vi kallar överledare med uppgifter kring allt runt omkring och Håkan tar rollen som assisterande tränare och samtidigt ansvaret för vårt U-lag, preciserar ordförande Ronny Axelsson.

Som annars själv hela tiden jobbat för en extern lösning men som gick "bet på i sista stund" som han själv uttrycker saken.

- Vi hade två namn som ville hit. Men dom ångrade sig i sista stund. Den ene tänker vi i alla fall hålla kontakt med för framtiden, berättar Axelsson.

För Hans-Martin Isberg innebär tränarskapet att han nu lägger den aktiva karriären på hyllan.

- Jag har länge haft problem med skador som gjort att jag inte kunnat göra mig själv rättvisa. Därför satsar jag på de här istället, säger gympalärare Isberg, 32, som efter spel i både Örebro och Lindeskolan kom till Borlänge och BHK 1996.

- De senaste säsongerna har jag hjälpt Mats Carlson och under tidigt 90-tal var jag spelande tränare i Örebro en säsong, lägger han till.

Idén till den nu aktuella tränarlösningen kom från spelarhåll, sen man fått klart för sig att det tilltänkta externa alternativet sprucket.

- Och vi är överens, spelarna och vi tränare, att den viktigaste uppgiften vi har framför oss är att hitta tillbaka till glädjen i spelet igen.

- Förra säsongen var tung, det har spelarna enhälligt vidimerat. Och går det illa i matcherna så blir det inte kul heller.

- Det blir min huvuduppgift att få tillbaka glädjen igen, den är ett måste för att nå framgångar, vill Hans-Martin ha sagt.

Målsättningen är satt så att säga på sikt.

- Vi ska vara ett etablerat division I-lag om tre år, det är det primära.

- Och ska vi gå upp i ettan igen ska vi känna att vi är mogna för det.

Truppen?

- Vi befarar att både Andreas Bergdahl och Simon Anfält försvinner till klubbar högre upp i seriesystemet. Inget är klart än men mycket pekar på det.

- Hur det sen blir med ersättare återstår att se, jag anser personligen att den trupp vi har kvar ska räcka till bra i tvåan, siar Hans-Martin.

En målvakt och ett par utespelare lär vara på önskelistan.

- Men det är kort tid fram till dagen D. Kan vi förstärka med nån är det bonus. Annars håller jag med Hans-Martin om att den trupp vi har ska räcka långt i division II-sammanhang, säger Janne Bergman.

Nya lag kommer det att handla om till stor del den kommande säsongen.

Men de matcher man förstås ser fram emot i BHK är förstås derbyna mot Ludvika HF, en klubb som man haft massor av heta duster mot genom åren. Dock inte de senaste tio, då LHF hela tiden spelat en division under.

Övriga lag i serien blir Hallstahammar, Örebro, Katrineholm, Mjärdevi, Bankeryd, RP, Hultsfred, Eskil, Eskilstuna HK och Guifpojkarna.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons