Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre och en halv dalaseger

Annons

Hemmaparet Patric Gerbino och Mårten Engblom i P18-dubbeln tog en, där man finalslog Faluduon Carl Lie/Daniel Ljungkvist.

Maja Andersson, Falu TK, i F16-singeln och Daniel Ljungkvist i P16-singeln tog de andra två.

En "halv" dalaseger noterades också i F18-dubbeln, där Karolina Sjökvist, Gustafs, vann i par med Sara Gädd, Kungsängen.

Daniel Ljungkvist var flitig i sommarhettan.

Förutom finalplatserna i PS16 och PD18 spelade han också i herrdubbeln i par med pappa Peter, men de stötte på patrull i semifinalen mot slutsegrarna Nichlas Jacobsson och Robert Veres, Salk.

Daniel fick en tuff fight också i P16-singelfinalen, där han till slut besegrade Axel Ingo, Heros, efter 7-5 i skiljeset.

Även Karolina Sjökvist hade ett hårt dagsverke.

I dubbelfinalen ihop med Sara Gädd stod Ludvikaparet Cecilia Larsen-Wallgren och Malin Lorenzson för motståndet men fick till slut ge sig, 6-3, 6-3 blev Sjökvist/Gädds segersiffror.

Karolina åkte ur i F16-singeln mot Maja Andersson i semin men tog sig i alla fall till final i damsingel. Där blev talangen Helena Troedsson från Bofors för svår.

Noterbart från helgens finalspel var också att...

Ludvikaparet Fredrik Wibbling/Joakim Stenkvist blev tvåa i herrdubbeln.

Magnus Larsen-Wallgren belade samma placering i P10-singel.

Magnus Bröms, Mora, tog "silvret" i P12-singeln, där han annars var lite av favorit.

Bäst av dalaspelarna i klassen klarade sig annars Carl Lie, Falun, och Niklas Sticko, Mora, som båda gick till varsin semifinal.

Lie var närmast en finalplats, han pressade Puranen till en riktigt lång och utdragen semifinal, där Uppsalaspelaren vann skiljesetet med 7-5 till slut.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons