Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre minuter bort

Annons

Det var två lag i stort poängbehov som kom till spel i FM Mattsson Arena.

Luleå, med fyra raka förluster, låg sjua på 47 poäng, men med bara fyra poäng tillgodo på Mora, som efter två raka förluster, halkat ner under kvalseriestrecket.

Efter matchen kändes det därför som om båda lagen förlorat två poäng.

- Men som matchen utvecklade sig får vi vara nöjda med en poäng. På det hela taget gjorde vi en bra match med ett tätt försvarsspel, säger Luleås assisterande tränare Roger Rönnberg.

Tyvärr satte domaren, tysken Martin Reichert, en tråkig prägel på matchen med ideliga utvisningar för småsaker och en inkonsekvens i sitt dömande.

Bland annat missade han när Moras Eric Beudoin hakades i förlängningen, en situation som åtminstone borde gett hemmalaget ett numerärt överläge eller till och med en straff.

- Det blir ju försiktigt och oroligt bland spelarna när domarnivån är så här, samtidigt tycker jag inte att det avgör matchen, säger Rönnberg.

Pär Djoos uttryckte sig även han diplomatiskt när domarinsatsen kom på tal.

- Ryssen som dömdes oss tidigare under säsongen var åtminstone konsekvent, men jag håller med Roger om att domarinsatsen inte avgjorde matchen, menar Djoos.

Sett till hela matchen var 3-3 och oavgjort rättvist, men visst var det surt för Mora som hade 3-2 tills det återstod mindre än tre minuter att spela.

Ett 3-2-mål som kom i numerärt underläge och där Anders Bastiansen först jobbade fram pucken nere i sarghörnet, och sedan slog in målvaktsreturen från Mattias Modig.

- Men tyvärr så hamnar vi där vi gjort så många gånger tidigare under säsongen. Vi gör ett misstag, i det här fallet drar vi på oss en utvisning, och bjuder därmed på ett mål. Som elit- seriespelare måste man lära sig att inte göra sådana misstag, säger Djoos.

För Mora väntar nu en ny "sexpoängsmatch" på torsdag hemma mot Djurgården.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons