Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre medaljer för Falu IK

Annons

Det blev ett silver och två brons för Falu IK:s friidrottare, när IJSM genomfördes i Atleticum i Malmö i helgen.

Silvret ordnade Sebastian Lindén i M22 tresteg. Hans längsta hopp blev 14.37. Vann gjorde Örgrytes Martin Eriksson, som studsade iväg 15.13.

Bronsmedaljerna tog Samuel Linden i P19 höjdhopp och Ibro Ribic i P19 kula.

Sebastian höjde sitt person- rekord från 197 till 199, vilket räckte till tredjeplatsen. Nu är det bara en tidsfråga innan han passerar den magiska två-metersgränsen.

Ibro förlorade bronset i sista stöten förra året. Den här gången räckte hans personbästa 15.21 till brons.

Visserligen en bit från hans skolkamrater på friidrottsgymnasiet i Falun, Mats Olsson, Järvsö 15.63 och Johan Pihlgren, Strand 15.62. Men en klar framgång eftersom han inte stött över 15 meter tidigare.

En som inte hade någon lycka var Limas Tobias Otterbring. Han fick återvända hem utan medaljer i år - men med fjärdeplatser i kulstötning och längdhopp, femteplats i 60 meter häck och sjundeplats i höjdhopp.

Anmärkningsvärt resultat i JSM-tävlingarna var annars segerhöjden i P19 stavhopp: Både ettan Jesper Fritz, Malmö och tvåan Johan Carlsson, Malmö, hoppade aktningsvärda 5.23. Ett resultat som hade räckt till mycket klar seger även i M22.

Mer Falu IK framgångar...

Falu IK:s F15-tjej Lisa Forsberg provade i lördags på att tävla som senior i Sätra Games i Stockholm. Hon gjorde det med den äran, och vann 800 meter med nya personbästat 2.19.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons