Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronors bästa turnering

Annons

Finlands seger med 2-1 efter straffar innebar två saker.

Dels att Sverige säkrade andraplatsen i Sweden Hockey Games.

Dels att Finland säkrade totalsegern i Euro Hockey Tour - för fjärde året i följd.

Förutsättningarna inför den avslutande matchen av Sweden Hockey Games - och därmed också den sista i Euro Hockey Tour - var klara.

För Sverige skulle det räcka med en poäng för att säkra andraplatsen i den egna turneringen.

För Finland krävdes det tre poäng för andraplatsen i Sweden Hockey Games, men bara en poäng för att snuva Ryssland på segern i Euro Hockey Tour och ta hem totalsegern för fjärde året i följd.

Därmed spelade det ingen större roll att Niklas Andersson - vald till turneringens bäste forward - missade sitt försök i straffläggningen.

Tre Kronor stod ändå för sin bästa turnering under landslagssäsongen, och visade att någonstans i Hardy Nilssons omklädningsrum finns både vilja och kapacitet att spela riktigt bra samtidigt som man vinner.

Även om söndagsmatchen var Sveriges sämsta lär förbundskapten Hardy Nilsson ändå ha fått vissa besked under Sweden Hockey Games.

Som att femman med Frölundabackarna Magnus Johansson och Ronnie Sundin bakom Johan Davidsson, Niklas Andersson och Mika Hannula är klar att skrivas in i VM-boken. Andersson har varit Sveriges genomgående bäste spelare, Hannula det största utropstecknet och Davidsson en av de mest allroundkunniga.

Femman stod också för åtta av de tio svenska målen.

Även förstafemman - med Ricard Persson och Thomas Rhodin bakom Jörgen Jönsson, Peter Nordström och Magnus Wernblom - var bra. Persson saknades mot Finland på grund av en revbensskada, men var innan dess stabil i landslagscomebacken. Rhodin är rutinerad och spelskicklig, Jönsson intelligent, Nordström rivig, och Magnus Wernblom rev, slet, bökade, gruffade och klarade det internationella tempot bättre och bättre.

Däremot har inte Frölundas ''dragkedja'' - Joel Lunqvist, Magnus Kahnberg och Jari Tolsa - nålats fast hundraprocentigt vid landslagströjan. (TT)

TT

Mer läsning

Annons