Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor föll mot Tjeckien

Annons

Men på åtta minuter gled allt ur händerna och Tre Kronor förlorade med 5-6.

Om Tre Kronor besegrat Tjeckien hade man vunnit turneringen. Nu blev det en tredje plats i säsongens första landslagsturnering, med Ryssland som segrare före Tjeckien.

- Det känns jävligt snöpligt, vi var ju turneringsvinnare flera gånger under matchen, sade förbundskaptenen Hardy Nilsson, som ändå inte var speciellt kritisk efteråt.

- Nej, det kan jag inte vara. Vi blev trötta, så enkelt är det och då kommer enkla misstag.

Som vid ställningen 4-2 till i mitten av den andra perioden. Tre Kronor fick chansen att spela fem mot fyra och möjlighet att avgöra matchen.

Då villar samtliga svenska spelare bort sig i Tjeckiens zon och Radek Duda kommer fri från mittplan. Ensam med Stefan Liv sätter Duda 3-4.

Eller som vid 5-3 i slutet av andra perioden. Tre Kronor skulle bara hålla tätt och gå ut till den tredje med en tvåmålsledning. Men Liv släppte in ett enkelt skott från sidan av Jaroslav Balastik efter 18.44 och tjeckerna fick ny luft inför sista perioden.

- Liv hade ingen bra dag, därför bytte jag ut honom, förklarade Nilsson.

Reservmålvakten Rolf Wanhainen hade bara varit på isen i tre minuter innan Tjeckien kvitterade till 5-5. Och 6.52 avgjorde Duda matchen genom att göra 6-5.

- Jag försökte toppa i slutet men vi orkade helt enkelt inte, sa Nilsson.

Om Tre Kronor haft svårt i de offensiva spelet i de två tidigare matcherna (Finland 2-0 och Ryssland 1-2) så var det tvärtom mot Tjeckien.

Tre Kronor spelade en frejdig offensiv och checkade flera gånger fast tjeckerna i zonen. Med bra snurr i sarghörnorna lyckades man flera gånger jobba fram pucken i bra lägen framför Tjeckiens mål.

- Sverige var väldigt bra i den första halvan av matchen och vi hann inte riktigt med. Dom kom med bra fart genom mittzon och de jobbade starkt i vår zon, berömde Tjeckiens förbundskapten Slavomir Lener.

STIG LINDMARK/TT

Mer läsning

Annons