Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre experter är överens

Annons

Christer Abris, hockeyikon i LIF med tre SM-guld:

1) Mönstret har funnits under de senaste fem åren - klubben har varit mycket dåligt skött. Det borde ha städats i leden tidigare. Och då skulle man ha börjat uppifrån.

Någon kontinuitet har inte funnits. Allt klubben tidigare stod för har försvunnit. Vi spelar i dag en hockey jag aldrig tidigare har sett. Kalla det "feghockey" eller vad du vill, där allt tycks gå ut på att hålla 0-0 och hoppas att det ska bli något mål framåt kanske i power play.

Ett profillöst gäng där ingen varit kreativ. Tränarna har låst fast spelarna på isen som pjäser. Du hade lika gärna kunnat värva 20 afrikaner för samma jobb. Var är glädjen? Jag har varit och är både förbannad och ledsen.

Det har varit många sömnlösa nätter, för hjärta för LIF kommer jag alltid att ha.

Det tråkiga är också att det är många som har en åsikt inom och i närheten av föreningen men inte vågar stå för den utåt. Men däremot om du slår igen dörren, då får du minsann höra...

2) Nej, nej, nej! Det finns bara inte i min värld. Alla framför oss i tabellen kan ju inte få stryk. Förlusten mot Malmö var sista spiken i kistan. När supportrarna till och med kastar in klubbtröjan i besvikelse efteråt är det riktigt illa.

Olle Öst, före detta sportchef i Leksand som nu gör tränarsuccé i tyska Straubing:

1) Det saknas en stark lagstomme. Det finns ingen genuin kärna med spelare med hjärta för LIF och då finns det heller ingen som tar tag i det på isen.

I fjol hade klubben Johan Hedberg, Niklas Eriksson och Mikael Karlberg, leksingar i grunden och som då lyckades förmedla budskapet till lagkompisarna om hur viktig elithockeyn är för Leksands IF. Den typ av spelare har saknats den här säsongen.

2) Hoppet är visserligen det sista som överger människan men tappar du tre av fyra matcher ska det gå som på räls det som är kvar.

Leksand är tvingat att vinna rubbet! Jag tvivlar på att det finns det kurage som krävs för något sådant i det här gänget.

Sven-Åke Petters, ordförande i Dalarnas Ishockeyförbund:

1) Orsaken är förstås att man inte lyckats få ihop ett slagkraftigt lag. Det är hela sanningen. Spelarna håller inte elitserieklass. Spelarrekryteringen har varit för dålig.

Det känns som att ansvariga förlitat sig enbart till agenter och andras utsagor utan att kolla upp vad man fått. Det går inte att köpa ihop ett lag, det går att se historiskt. Det måste finnas en stark kärna med spelare som känner för klubben.

2) På papperet finns en teoretisk chans, ja. I praktiken helt uteslutet!

ENKÄTEN GJORD AV: CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons