Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre dalaåkare laddar i Chile

Annons

Som första landslag har det svenska snowboardlandslaget anlänt till Valle Nevado, Chile, vilken är platsen för årets världscuppremiär den 12-13 september.

Med in den svensk truppen finns tre åkare från Dalarna: Jonas Aspman, Leksand, Lisa Karlsson, Rättvik och Magnus Sterner, Leksand, som är den ende svenske halfpipeåkaren på plats.

Precis som de senaste två åren är det snowboard som är först ut med vc-premiären av de klassiska vintersporterna.

Turerna kring premiärtävlingen har dock varit många. För precis som i europa så är snön en bristvara och så sent som i fredags, kvällen före svenskarnas avresa meddelades att tävlingarna i snowboardcross ställdes in på grund av snöbrist.

På programmet nu står parallellstorslalom den 12:e och halfpipe den 13:e.

Det svenska laget har, trots snöproblemen, valt att infinna sig tidigt för att få till någon vecka träning i samband med tävlingen.

- Även om det är lite snö här så är det ändå bättre förhållanden än någonstans i Europa. Det är nu tredje året som vi har ett längre läger här i Chile och åkarna trivs bra här borta, säger förbundskapten Anders Wiggerud.

- Det var trist för snowboardcrossen där vi i år har startat en ny satsning inför OS i Turin och där den här tävling skulle vara ett avstamp. Nu får dom åkarna vänta enda tills december på sin premiär! fortsätter Wiggerud.

Den svenska truppen: Daniel Biveson, Lidingö, Richard Richardsson, Åre

Jonas Aspman, Leksand, Aprilia Hägglöf, Sollentuna, Lisa Karlsson, Rättvik, Magnus Sterner, Leksand (halfpipe).

Mer läsning

Annons