Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travtränare hedrades på sommarfinal

/

Annons

Det blev en hemmakollega till John som fick vända upp för segerdefilering i det loppet. Leif Witasp har stallet bra i ordning för dagen. När han, tillsammans med dottern Kajsa Frick, ordnade en speciell dag för sina hästägare var det såklart en extra belåten tränare till Big River Supreme i vinnarcirkeln.

- Hästen är lite slö och slapp under vägen men gör vad han ska, berömde Leif efter segern. Runt 1.16 visade klockorna sista varvet och treåringen börkunna räcka en bit upp i klasserna.

En rejäl skräll svarade bröderna Jan och Hans R Strömberg för. 38 gånger pengarna klättrade oddsindikatorn upp i när J.M.N.Justin vann långloppet inom V5. Jan äger och Hans R tränar och körde femåringen till seger.

- Klart att det är lite speciellt att köra brorsans häst. Nu fick vi ett helt perfekt lopp och jag tyckte nog att vi var först, konstaterade Strömberg efter den knappa segern.

Efter lite småproblem under våren och sommaren var kallblodiga Heimdall åter segermogen. Gagnefshästen kördes som oftast av Sören Eriksson och tog direkt hand om ledningen.

- Sedan fick vi ju press av Storgårds Killen. Min häst blev trött till slut moch snubblade till 100 m från mål, men aktionen var det inga fel på, sa Sören efter Heimdalls femte årsseger.

Till sist noterar vi att det var gott om folk runt banan när sommaren äntligen kom, 1 917 personer närmare bestämt. Långa köer till glasskiosken då kanske? Icke – eftersom vare sig en ynka liten pinne eller minsta lilla strut gick att inbringa. Iskallt var ordet.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons