Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travet ökar takten

Annons

- Vid publikenkäter vi gjort har det påtalats att maten är för dyr, det är segt mellan loppen, travdagen är för lång och att trav är svårbegripligt för nybörjare, berättar Rommetravets biträdande sportchef Per Wetterholm.

- Kritik vi tagit till oss och olika arbetsgrupper har tagit fram ett nytt koncept för en tävlingsdag. Något vi nu ska testa under tre februarikvällar, fortsätter Per.

Trav Express är arbetsnamnet och den största förändringen ligger i att tävlingdagen ska genomföras i snabbare takt. Tre och en halv timme har det normalt tagit att genomföra en travkväll. Nu ska tiden pressas under tre timmar. Det gör man genom att plocka bort defileringarna inför varje lopp, samt värmningarna av hästarna mellan loppen.

- Med Trav Express löser vi inte matpriser eller begripligheten. Men tidsproblemen kommer vi åt, menar Per.

- Förändringar ger ofta även nackdelar, men i det här fallet ska de uppvägas av nyvunna fördelar, slutar en förhoppningsfull Wetterholm.

Stig H Johansson och Erik Adielsson har medverkat vid framtagandet av Trav Express. Dalatravets innovatör är bland annat Jörgen Westholm.

- Förhoppningsvis tycker publiken att tävlingarna blir attraktivare. Det är ju för dem vi gör det här, säger Stig H Johansson.

- Ett snabbare tempo på tävlingarna ska inte störa våra rutiner. Kortare tävlingsdag är en fördel även för oss tränare. Jag ser bara fördelar med det här, understryker Stig H.

I kväll kan ni bilda er egen uppfattning om Trav Express.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons