Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Showdown: Häst mot häst med 2,5 miljoner kronor i prispotten – "Ego Boys duell 1973 lyfte travintresset till en helt ny nivå i Sverige

Två och en halv miljon kronor i prispotten.
Världens två bästa hästar i en ren duell över 1 640 meter.
Där har ni The Showdown – Solvallas nya superlopp i augusti.

Annons

Express Readly kan vara en tänkbar stjärna i The Showdown med 2,5 miljoner kronor i prispotten.Foto: AP Photo/Christophe Ena

Det blir ett rent inbjudningslopp den 14 augusti. Solvalla och Svensk Travsport bjuder in två hästar till duellen.

Showdown, uppgörelse eller avgörande kraftmätning, innebär alltså att två superstjärnor gör upp om vem som verkligen är bäst – häst mot häst.

Extra intressant förstås eftersom det förutom äran finns hiskeliga 2,5 miljoner kronor att tävla om.

I min dröm är det världens två bästa hästar som står på startlinjen

– De som såg duellen mellan Ego Boy och Flower Child i Elitloppet 1973 har fortfarande rysningar, och 2015 års match mellan Månprinsen A.M. och Lannem Silje var bland det häftigaste jag sett på en travbana. Nu vill vi bjuda publiken på något liknande och i min dröm är det världens två bästa hästar som står på startlinjen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot, i ett pressmeddelande.

The Showdown riktar sig både mot de stora travfansen men också den kategori som är allmänt idrottsintresserad.

– Ego Boys duell 1973 lyfte travintresset till en helt ny nivå i Sverige och jag tror att en av orsakerna var att själva duellen är en väldigt tydlig tävlingsform. Vår annars komplexa sport blev plötsligt lättare att förstå. Lite av det genomslaget vill vi försöka återskapa i en modernare tappning, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Mer läsning

Annons