Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rommetravet kan få arrangera storlopp – med två miljoner i förstapris

Trotting Masters-finalen avgörs i Sverige nästa år.
Nu är bara frågan på vilken bana. Totalt har 16 stycken banor ansökt om att få arrangera storloppet, varav en är Rommetravet.

Annons

Nästa års Trotting Masters-final kommer köras i Sverige. Nu söker Svensk Travsport en travbana som ska arrangera storloppet, med två miljoner kronor i förstapris och Europaeliten i startfältet.

Enligt Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg fick alla banor som klarat av att arrangera en V75-tävling söka, och av de 23 potentiella banorna var hela 16 stycken intresserade att stå värd för tävlingen.

– Arrangörsbanans uppgift blir att skapa bästa möjliga arrangemang för publik, hästägare och aktiva. Spelformen blir troligen V75 så förutom Masters är det förmodligen en fullskalig V75-tävling vi pratar om. Antingen ordinarie lördags-V75 eller en extra V75-omgång, berättar Lindberg på Svensk Travsports hemsida

Tävlingsdagen blir någon gång mellan 8 och 30 september 2018. Beslutet om på vilken bana som får arrangera finalen, väntas presenteras nästa fredag, 26 maj. Enligt uppgifter till Sulkeysport mottar arrangören ett bidrag på 300 000 kronor.

Här är banorna som konkurrerar om att få arrangera UET Trotting Masters 2018:

Axevalla

Bergsåker

Färjestad

Gävle

Halmstad

Kalmar

Mantorp

Romme

Solvalla

Solänget

Sundbyholm

Umåker

Årjäng

Örebro

Östersund

Källa: Sulkysport

Mer läsning

Annons