Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över en miljard kronor till travet – "ATG ska fortsätta att arbeta för att bibehålla den här nivån"

Pokalåret med 270 nya miljoner till travet är spikat sedan ATG:s styrelse tagit det avgörande beslutet.
Mer än en miljard kronor att delas ut till travets aktiva – en historisk hög summa.

Annons
ATG satsar över en miljard kronor på travets aktiva.Foto Fredrik Sandberg / SCANPIX

"Vi har trott på och arbetat för Pokalåret 2018 under en lång tid. Det har varit ett långsiktigt och tufft jobb för såväl ATG och Svensk Travsport som alla banor och aktiva inom sporten", säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg, i ett pressmeddelande.

Nivåhöjning var målet med Pokalårssatsningen. ATG kommer att dela ut över en miljard kronor i prispengar, premier och uppfödarmedel.

"Nu har vi nått vårt första delmål som är det här Pokalåret. Självklart behöver vi fortsätta att arbeta för att den nivån ska upprätthållas och vi behöver fortsätta att fatta bra och genomarbetade beslut. Vår uppmaning till vårt dotterbolag är väldigt tydligt – ATG ska fortsätta att arbeta för att bibehålla den här nivån", säger Johan Lindberg.

270 miljonerna går direkt till de aktiva. För eliten blir det höjda prispengar på lördagarnas V75-tävlingar, medan de största satsningarna görs på vardagstravet där prispengarna höjs kraftigt.

Alla hästar får prispengar i loppen – även de oplacerade och diskvalificerade som får 500 kronor vardera.

En tredjedel av de nya pengarna går till banorna som får ökade resurser till både arbete med rekrytering och till den dagliga driften.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons