Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Byström efter hjärtinfarkten: "De ska inte behöva bli föräldralösa redan"

För två veckor sedan fick Rommetränaren John Byström en hjärtinfarkt – precis efter att ha vunnit ett travlopp. Något som har fått honom att tänka till.
– Nu ska jag ta tag i det här, det har jag lovat mig själv, säger han till Sportbladet.

Annons
Bild: Arkiv

För Plus-kunder: Byström drabbades av hjärtinfarkt efter segern – sambon berättar: "Mår bra efter omständigheterna"

Den 9 november var olyckan framme. En halvtimme efter vinstloppet på Rommetravet drabbades John Byström av en hjärtinfarkt av den allvarligare sorten. Nu är han hemma igen. Men händelsen gav honom en rejäl väckarklocka.

– Man tänker till att hoppsan, det kan gå illa. Jag har två tvillingflickor på sju år och inte har jag tänkt att de ska bli föräldralösa redan nu. Det är väl dags att börja äta sundare och börja röra på sig, och det är så dumt egentligen att det ska till något sådant här, för att man ska göra det, säger Byström till Sportbladet.

Efter hjärtinfarkten klandrar han sig själv för det inträffade.

– Vi har haft de här problemen i släkten, och det är ärftligt, men ändå har jag tillåtit mig själv att gå upp i vikt och inte röra på mig så mycket. Nu ska jag ta tag i det här, det har jag lovat mig själv, säger han.

I dag är han tillbaka i hemmet, men är sjukskriven ett tag framöver.

– Jag är med i stallet och styr upp lite grann, men annars tar jag det ganska lugn. Jag har lovat mig själv, min familj, och min omgivning att jag ska ta det lite vackert. Jag ska på återbesök på sjukhuset här framöver och ta prover och EKG och sedan får vi se när de resultaten kommer, om och hur jag kan börja köra travlopp igen.

Mer läsning

Annons